Pozvání na odbornou akci Akvakultura v ČR, zpracování ryb a jejich distribuce v ČR
Akci povedou ing. Vít Kotlín, DiS. z Rybářského sdružení ČR a ing. Jan Kašpar z Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.
30. května 2023 od 14:30 přijďte do Klubu techniků na Novotného lávce č. 5, v Praze 1, do místnosti č. 318 ve 3. p.
Akvakultura je v posledních desetiletích nejrychleji rostoucím odvětvím celosvětové produkce
potravin. Tento obor se v dnešní době potýká s celou řadou výzev, jakými jsou například nepřiměřená ochrana rybožravých predátorů, nedostatek vody, půdní eroze, administrativní zátěž apod. S tím vším a mnoho dalším si musí dnešní producenti umět poradit, aby akvakulturu v ČR (převážně rybníkářství) uchovali i pro další generace svých následovníků.
Zpracování ryb a jejich distribuce v ČR – proč máme nejnižší spotřebu v EU? A dá se s tím něco
udělat?
Srdečně zvou pořadatelé z České potravinářské společnosti a ÚZEI.
- Přečteno: 112